En aquest blog compartim què ens mou com a Tinglado, fragments de cadascuna de les nostres diferents sis ments curioses. Ens reconeixem en una diversitat que també ens defineix com a col·lectiu, en la qual tant punts comuns com diferències ens fan aprendre unes de les altres, volem compartir això amb vosaltres.

  • Mostra tots els articles
  • ciutat
  • habitatge

Sobre los procesos de autoconstrucción

Durante el 2020 realizamos un proyecto llamado Procesos de Autoconstrucción en el Carmel, en el que pudimos entrevistar a 3 familias del barrio. El objetivo del proyecto era poder documentar la evolución de los edificios y relacionarla con las vivencias de las familias que los habitan.

Transformació plantes baixes i paisatge urbà per la Covid-19

Us convidem a la presentació dels resultats de l’estudi “La transformació del paisatge urbà i les activitats socioeconòmiques en plantes baixes d’espais identitaris de Barcelona” el proper dia 13 de maig a les 18:30. La sessió es farà online.

¡Proyecto en marcha! La producción del hábitat en la vivienda cooperativa

Iniciamos un nuevo proyecto para la creación de un documental y un catálogo de arquitectura centrados en la producción de la vivienda cooperativa y cómo estas iniciativas se convierten en un canal de transformación social y del territorio.

Inici nou projecte: Impacte de la covid-19 al comerç.

Us convidem a la presentació dels resultats de l’estudi “La transformació del paisatge urbà i les activitats socioeconòmiques en plantes baixes d’espais identitaris de Barcelona” el proper dia 13 de maig a les 18:30. La sessió es farà online.

Temps de confinament amb Jordi Roca

Jordi Roca és economista i la seva investigació es centra principalment en l’àmbit de l’economia ecològica. Esbrina que ens ha explicat!

Temps de confinament amb Núria Ginés

Núria és arquitecta urbanista especialitzada en GeoInformació i en l’anàlisi de dades orientades a l’estudi de localització i distribució espacial de fenòmens territorials per a la presa de decisions estratègiques en la planificació urbanístic i territorial. Descobreix que ens ha explicat!

Temps de confinament con Izaskun Zuazu

Izaskun es doctora en economía y investigadora postdoctoral en el mismo campo. Su trabajo se centra en el estudio de las instituciones políticas y calidad institucional en el crecimiento económico y desigualdad económica, segregación de género en el mercado laboral y las diferencias de género en la ideología política. ¡No te pierdas su entrevista!

Temps de confinament amb Toni López Gay

Toni López Gay és investigador. En els últims anys ha proporcionat evidència quantitativa sobre els processos de substitució de la població en els barris gentrificats de les grans ciutats espanyoles. A més a més, ha documentat l’avanç de la gentrificació transnacional i la turística. Amb ell hem parlat des de la perspectiva del dret a l’habitatge, no t’ho perdis!

Temps de confinament amb Annalisa Giocoli

Annalisa treballa en estudis i propostes sobre Infraestructura Verda i participa amb diferents entitats per promoure polítiques alimentàries sostenibles a Barcelona i àrea metropolitana. Ens ha aportat des de la perspectiva del verd, nous punts de vista sobre els que reflexionar. Descobreix que ens ha dit!

Temps de confinament amb Annaïs Sastre

Annaïs Sastre és ambientòloga de formació, ha treballat en producció de verdura ecològica, formació, dinamització agroecològica i disseny de polítiques públiques per la Sobirania Alimentària. Actualment treballa per la transició agroecològica i la transformació social des de les cooperatives de treball Arran de terra i L’Aresta i diferents espais de militància. El seu perfil ens ha aportat una visió sobre la sobirània alimentària i el territori, no t’ho perdis!

Temps de confinament amb Coop d’Era

Coop d’Era és una cooperativa de treball per una arquitectura propera com a eina de transformació social localitzada al Pallars Sobirà, amb ells hem compartit preguntes sobre el món rural. Entra-hi!

Temps de confinament con Biela y Tierra

A cuatro voces, Biela y Tierra nos comparten reflexiones sobre el mundo rural, incorporando aquello aprendido sobre toda la gente que conocieron, durante su ruta de 4 meses en bicicleta (2.800km), y está construyendo alternativas para superar los diferentes retos ecosociales. Respuestas muy sugerentes e interesantes, ¡no te las pierdas!

Temps de confinament con Raquel Souto

Raquel es militante del Sindicat de Llogateres de Barcelona, arquitecta e investigadora autónoma en la ETSAB, específicamente en temas de vivienda y vulnerabilidad urbana. Desde la perspectiva del derecho a la vivienda, nos ha contestado a las preguntas de Temps de confinament. ¡Entra y descubre sus respuestas!

Temps de confinament amb Salvador Rueda

Salvador Rueda ha desenvolupat treballs de planificació des de diversos àmbits: plans estratègics i ordenació del territori; urbanisme; verd urbà; mobilitat; espai públic; metabolisme urbà i cohesió social. Amb ell hem compartir una sèrie de preguntes, no et perdes les respostes!

Temps de confinament amb Rafael Hernández

Rafael Hernández té gran experiència i formació sobre arquitectura saludable. Descobreix que ens ha explicat!

Temps de confinament amb Luís Campos

Luís és consultor i investigador a ENT environment and management i Fundació ENT, una perspectiva ambiental que es fa notar en les seues reflexions!

Temps de confinament con Javier Espinosa

Javier es sociólogo, investigador y consultor socio-cultural con amplia experiencia en participación ciudadana. Nos ha compartido su opinión, ¡no te la pierdas!

Temps de confinament amb Consol Prados

Consol és sociòloga i treballa en l’àmbit de les polítiques urbanes i socials: habitatge, regeneració urbana, cohesió social, participació ciutadana. Des d’aquesta perspectiva contesta a les nostres preguntes, descobreix allò que ens explica!

Temps de confinament amb Gabi Barbeta

Gabi Barbeta, gran coneixedor sobre arquitectura saludable, ens comenta la seva visió de la situació actual i la importància d’incorporar la salut també quan pensem en l’habitatge, no us ho perdeu!

Temps de confinament amb Asunción Blanco-Romero

Asunción és investigadora i activista en el sector turític. Ens ha compartit, des de la seua experiència i treball en aquest àmbit, una sèrie de reflexions que us compartim, animeu-vos a llegir-les!

Temps de confinament amb Marina Povedano

Marina establece un vínculo entre el mundo de la arquitectura y el de la folosofía como se hace patente en su entrevista ¡No te pierdas sus reflexiones!

Temps de confinament amb Ángela Peralta

Gran parte de la experiencia profesional de Ángela Peralta se centra en el desarrollo de procesos participativos para la transformación urbana y en la integración de la perspectiva feminista en el urbanismo. Ella es nuestra entrevistada de hoy con sugerentes respuestas.

Temps de confinament amb Jordi Alcon

Jordi Alcón, ferm defensor de les polítiques de nova ruralitat i de la lluita contra el despoblament dels pobles de l’interior de Castelló i alcalde de Vistabella del Maestrat, ha compartit reflexions en el cicle de “Temps de confinament. Ciutat, habitatge i societat postcovid”. Molt interessant!

Temps de confinament amb Gerardo Wadel

Gerardo Wadel, especialista en el ciclo de vida de los materiales e investigaciones sobre el verde y la sostenibilidad, es nuestro entrevistado en el ciclo “Temps de confinament. Ciutat, habitatge i societat postcovid”. ¡No os la perdáis!

Temps de confinament amb Nel·la Saborit

Nel·la Saborit, especialista en transport, mobilitat i urbanisme, és la primera entrevistada en el cicle “Temps de confinament. Ciutat, habitatge i societat postcovid”. El resultat ha estat les cinc píndoles que podreu trobar en el següent article.

Temps de confinament: Cicle sobre “Ciutat, habitatge, i societat postcovid”

Recuperem el format Slowinfo com a espai de reflexió, amb el primer cicle d’entrevistes: Temps de confinament. Ciutat, habitatge i societat postcovid.