Revolució floral: Girona Temps de Flors 2017

 

Arquitectura i serveis tècnics

Maig, 2017

Casa Lleó Avinay, Girona

Festival Temps de Flors

 


 

Som en temps de flors. Som en el moment de la floració, per norma general de tota planta o arbre ara a la primavera, estació que es repeteix any rere any, després de l’hivern i abans de l’estiu. O com a mínim això era així fins fa ben poc. De la primavera depèn la pol·linització, fecundació, formació de llavors i producció de fruits. Depenent de la rotació de la terra, els cicles de la natura. Nosaltres som part d’ella, en formem part, i necessitem d’aquest temps cíclic.

Hem estat nosaltres els qui hem provocat pertorbacions en aquests cicles, canvis dels quals comencem a notar-ne les conseqüències. L’últim informe sobre l’estat de l’Àrtic conclou que les conseqüències del canvi climàtic han arribat a un punt de no retorn. A les nostres mans continua estant la millora de la situació, pensem en global i actuem en local. Iniciem aquí una revolució floral.

La intervenció per poder aconseguir aquest efecte es presenta una superfície de revolució amb cordill que suporta una espiral ascendent de flors. Les flors van marcant les diferents estacions de l’any per tal de reforçar l’idea de cicles que es van repetint. Es tracten de flors fresques amb els colors i olors propis de cada estació, conservades en provetes amb aigua i agafades a l’estructura de cordills.

Fotografies

Arbe

Share: