
Temps de confinament amb Salvador Rueda
Avui entrevistem a “Temps de confinament. Ciutat, habitatge i societat post-covid” a Salvador Rueda.
Salvador Rueda és llicenciat en Ciències Biològiques i en Psicologia, diplomat en Enginyeria Ambiental i en Gestió Energètica. Ha desenvolupat treballs de planificació en els següents àmbits: plans estratègics i ordenació del territori; urbanisme; verd urbà; mobilitat; espai públic; metabolisme urbà i cohesió social com a director de l’Agència d’Ecologia Urbana de Barcelona, del departament de Media Ambient de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona i l’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs, així com també com a membre del Comitè d’Experts de Medi Ambient Urbà de la Unió Europea (DGXI).
Així doncs, hem compartit amb Salvador les següent preguntes:
Quins dos aspectes prioritzaries canviar dels espais que habites (habitatge, ciutat, poble, …): mobilitat, espai de relació (comunitaris, carrers, etc.) , serveis de proximitat, presència de verd, infraestructures com internet o energia, tipologia comercial, recursos de proximitat, la participació ciutadana en qüestions urbanes, infrahabitatge, etc.? Què aporta més la reflexió provocada pel COVID-19 sobre les teves prioritats?
 
Creus que seran possibles aquestes transformacions amb el postcovid? Se t’ocorre alguna acció concreta per dur-les a terme?
Creus que els problemes de la densitat de la ciutat superaran els seus beneficis? Pot canviar això la perspectiva de model de ciutat?
Els actuals canvis que veiem a molts carrers de les nostres ciutats es tracten només d’un “urbanisme del mentrestant” o seran canvis permanents? Quines altres mesures caldria adoptar per millorar els espais de relació?