Laboratori d’Innovació per a la Diversificació Rural a les explotacions agràries.

Participació i dinamització

Març 2022

Navarra

Departamento de Desarrollo Rural y Medio Ambiente del Gobierno de Navarra.

El Laboratorio de Innovación para la Diversificación Rural en las explotaciones agrarias va formar part de les “activitats de sensibilització i promoció de la diversificació, cooperació i innovació al medi rural de Navarra en el marc de les futures estratègies de desenvolupament rural comunitari” per encàrrec del Departament de Desenvolupament Rural i Medi Ambient del Govern de Navarra.

Es va tractar d’un espai de trobada i reflexió entre les entitats relacionades amb la producció primària, la transformació agroalimentària i la investigació, innovació i el coneixement de Navarra amb l’objectiu de:

    • INNOVAR Generar noves idees per a l’elaboració de nous projectes per a la diversificació de les explotacions agràries.
    • CONNECTAR Posar en relació els diferents agents del territori perquè es coneguin i cooperin en el disseny i la creació de nous projectes teixint xarxes de suport.
    • DIFONDRE BONES PRÀCTIQUES Posar en valor i donar a conèixer projectes executats de caràcter inspirador tant de Navarra com d’altres regions.
    • IMPULSAR. Donar a conèixer les ajudes a la diversificació entre els diferents agents susceptibles d’emprendre o articular-les en forma d’acompanyament als emprenedors.

Un Laboratori d’Innovació és un espai d’aprenentatge obert, de generació de sinergies i impuls d’un clima de reflexió i entesa entre els participants que permeti orientar, acompanyar i facilitar la maduració del procés de generació de projectes.

I en una segona part es van facilitar una sèrie de dinàmiques per proposar-ne de nous
projectes i idees a desenvolupar que vam recollir per explorar prototips o idees en una segona sessió. En aquesta segona trobada presencial realitzada a Geltoki, es van escollir les propostes de més interès a prototipar i, a partir d’un joc de rols i un debat es van desenvolupar més aquests prototips.

 

Col·laboradores

Geltoki

Fotografies

Usue Belandia

Share: