Cicle debat online Alternatives Possibles

Investigació i acció

Novembre 2021

Barcelona, online

Finançat per l’ajuntament de Barcelona

Aquest cicle de jornades va nèixer com a cloenda a un cicle d’entrevistes dutes a terme entre setembre de 2020 i gener de 2021 anomenat “Temps de confinament”, impulsat per El Tinglado, per intentar aprofundir en les reflexions que es van posar sobre la taula donada la situació sociosanitària que vam viure al març de 2020 i el seu conseqüent confinament: quina és la ciutat que volem i necessitem.

Es va partir del resum i anàlisi de les respostes de les 21 participants del cicle d’entrevistes “Temps de confinament”, les quals van presentar reptes i accions necessàries en l’escenari actual i les jornades es van enfocar en explicar algunes de les alternatives ja existents a la ciutat de Barcelona i a Catalunya per contribuir a visibilitzar els canvis necessaris plantejats com a possibles.

El cicle d’entrevistes previ va esbossar els següents reptes i accions a partir de la diagnosi que cadascuna de les persones entrevistades va fer. Els reptes plantejats i les entitats convidades a participar del cicle van ser:


1. Millorar els espais de relació i apostar per la mobilitat sostenible amb: Bicibus Eixample, Pla comunitari Sagrada Familia i Revolta Escolar.
2. Garantir serveis essencials per desenvolupar la vida quotidiana i aprofitar els recursos propers com l’alimentació amb: Eixarcolant, L’Aresta Cooperativa, Rocío Moreno i Cal Rosset.
3. Garantir l’accés i manteniment de l’habitatge amb: Sindicat de Llogateres, M.U.L.A. i Col·lab.

Col·laboradores

Raquel Souto

Share: