Temps de confinament amb Nel·la Saborit

La primera entrevistada que us presentem en el cicle “Temps de confinament. Ciutat, habitatge i societat postcovid” és Nel·la Saborit Esteve.

Nel·la és enginyera Civil per la UPC, especialista en transport, mobilitat i urbanisme. Va fer un postgrau en Sistemes Intel·ligents de Transport per la UPC, actualment treballa com a tècnica d’Estudis i Projectes del Pla Estratègic Metropolità de Barcelona i és membre de la Junta de la Societat Catalana d’Ordenació del Territori. Així doncs, des de la seua expertesa en temes de mobilitat, hem compartit amb ella les següents preguntes:

 

Quins dos aspectes prioritzaries canviar dels espais que habites (habitatge, ciutat, poble, …): mobilitat, espai de relació (comunitaris, carrers, etc.) , serveis de proximitat, presència de verd, infraestructures com internet o energia, tipologia comercial, recursos de proximitat, la participació ciutadana en qüestions urbanes, infrahabitatge, etc.? Què aporta més la reflexió provocada pel COVID-19 sobre les teves prioritats?

 

Creus que seran possibles aquestes transformacions amb el postcovid? Se t’ocorre alguna acció concreta per dur-les a terme?

 

Amb el perill de contagi en agafar el transport públic sembla que augmentarà el transport privat. Es podria evitar d’alguna manera?

 

Com t’imagines la mobilitat quotidiana a les àrees urbanes d’aquí 15-20 anys?

 

Per acabar, estem fent una recull de paraules en relació a “la ciutat què volem”. Quina és la primera paraula o idea breu que et ve a la ment amb aquest enunciat?

Leave a comment