Temps de confinament amb Asunción Blanco-Romero

Avui entrevistem a “Temps de confinament. Ciutat, habitatge i societat postcovid” a Asunción Blanco-Romero.

Asunción Blanco-Romero és Doctora en Geografia, professora en el Departament de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona i presidenta del Grup de Turisme de l’Associació Espanyola de Geografia. També és membre del Grup d’investigació TUDISTAR i participant en diverses associacions d’activisme social.

Així doncs, des de la seua expertesa en el turisme, hem compartit amb ella les següents preguntes:

Quins dos aspectes prioritzaries canviar dels espais que habites (habitatge, ciutat, poble, …): mobilitat, espai de relació (comunitaris, carrers, etc.) , serveis de proximitat, presència de verd, infraestructures com internet o energia, tipologia comercial, recursos de proximitat, la participació ciutadana en qüestions urbanes, infrahabitatge, etc.? Què aporta més la reflexió provocada pel COVID-19 sobre les teves prioritats?

 

Creus que seran possibles aquestes transformacions amb el postcovid? Se t’ocorre alguna acció concreta per dur-les a terme?

 

Seguirà sent el sud d’Europa un monocultiu turístic? És necessari un canvi de model turístic? cap a quin?

 

Durant la desescalada, aquest estiu, com s’hauria d’orientar el turisme? Quina mesura immediata cal davant la minva turística?

 

Per acabar, estem fent una recull de paraules en relació a “la ciutat què volem”. Quina és la primera paraula o idea breu que et ve a la ment amb aquest enunciat?

Leave a comment