Temps de confinament amb Gabi Barbeta

Avui entrevistem a “Temps de confinament. Ciutat, habitatge i societat postcovid” a Gabi Barbeta.

Gabriel Barbeta i Solà és Professor Ecoarquitectura al Departament Arquitectura de la Universitat de Girona des de 1996, Doctor Arquitecte  i Director dels Màsters : Bioconstrucció Aplicada i Ecoarquitectura UdG ( IV edicions); Construcció en Terra UdG; i Màster Holístic per a Emprenedors en Transformació Social. Director  del Postgrau Salut i Harmonia de l’Hàbitat ( V edicions). Professor dels Màsters: Sostenibilitat UPC; Certificació Bioclimàtica UPC; Estructures – UPC; online de Bioconstrucció  del IEB; i Gestió en Bioconstrucció de la UPV . Director i fundador d’ARQS (ONGD Arquitectura social). Membre de la comissió PINSAP( Pla interdepartamental de Salut Pública de la Generalitat de Catalunya).

Així doncs, pel seu coneixement sobre arquitectura saludable, hem compartit amb ell les següents preguntes:

Quins dos aspectes prioritzaries canviar dels espais que habites (habitatge, ciutat, poble, …): mobilitat, espai de relació (comunitaris, carrers, etc.) , serveis de proximitat, presència de verd, infraestructures com internet o energia, tipologia comercial, recursos de proximitat, la participació ciutadana en qüestions urbanes, infrahabitatge, etc.? Què aporta més la reflexió provocada pel COVID-19 sobre les teves prioritats?

 

Creus que seran possibles aquestes transformacions amb el postcovid? Se t’ocorre alguna acció concreta per dur-les a terme?

Les transformacions postcovid són possibles i necessàries i la gent ha decidit sortir corrents de les grans ciutats com estem notant amb els encàrrecs.

 

Quins elements bàsics hauria de contemplar un habitatge saludable?

 

Per acabar, estem fent una recull de paraules en relació a “la ciutat què volem”. Quina és la primera paraula o idea breu que et ve a la ment amb aquest enunciat?

Leave a comment